Boomverzorging Drenthe

Specialist in het aanplanten van bomen

Sta je op het punt om een boom te gaan planten, maar weet je niet hoe je dit moet aanpakken? Dan helpt Boomverzorging Drenthe je graag op weg met het aanplanten van de nieuwe boom. Boomverzorging Drenthe heeft de kennis in huis en beschikt over machines en diensten om een boom deskundig aan te planten tegen een goede prijs.

Deskundig aanplanten van bomen

Bij het aanplanten van een boom zijn er een aantal voorwaarden waaraan moet worden voldaan om een boom te laten groeien. Hieronder een aantal tips.
Zorg dat het plantgat klaar is voordat je de boom gaat planten. Belangrijk is om het gat onder gunstige weersomstandigheden te graven, zodat het water goed weg kan. Daarnaast moet het plantgrat ruim gegraven worden. Let hierbij op dat het plantgat niet te diep wordt gegraven. In het geval het gat dieper is dan op de kwekerij kunnen de wortels verstikken. De vuistregel is dat de wortelhals zichtbaar moet blijven. Voorafgaand aan het planten is het meten van de kluit hierbij handig. Houd wel rekening dat bomen door haar eigen gewicht kunnen gaan zakken en dat aangebrachte grond gaat inklinken.

Verankering en verzorging van bomen

Om te voorkomen dat bomen gaan scheefwaaien, is het belangrijk om de boom te verankeren. In normale omstandigheden staat een boom binnen 2 tot 3 jaar voldoende vast en is er geen extra hulp meer nodig. De keuze van het verankeren wordt bepaald door de grootte van de boom, de locatie van de boom en de grootte en kwaliteit van de kluit.
Als de boom is verankerd kan het plantgat worden gedicht. Hierbij is het belangrijk om de wortels goed contact te laten maken met de grond rondom de kluit en te zorgen dat er een goede beluchtings- en watergeefsysteem is aangebracht.

Boomverzorging Drenthe: kwaliteit en service

Boomverzorging Drenthe is het bedrijf dat deskundige verzorging levert. Het bedrijf is gevestigd in Drenthe, maar ook de provincies Overijssel, Friesland en Groningen zijn goed bereikbaar vanaf het bedrijfsadres.
Ben je na het lezen van bovenstaande informatie geïnteresseerd geraakt, neem dan snel contact op met het bedrijf. Telefoonnummer: 0653430494 of email: info@boomverzorgingdrenthe.nl