Boomverzorging Drenthe

Gras en gazon onderhoud: blad verwijderen

Particuliere en zakelijke klanten in heel de provincie vertrouwen al jaren lang op Boomverzorging Drenthe voor hun gazon onderhoud en andere hoveniersdiensten. Wij zijn gespecialiseerd in het zaaien en onderhouden van gazons en het planten en de verzorging van bomen. Hierbij houden wij altijd rekening met de ecologische effecten van ons werk en proberen de overlast voor zowel mens als wilde natuur te minimaliseren door efficiënt te werk te gaan en bewust om te gaan met onze materialen en de omgeving.

Waarom blad verwijderen en gras onderhouden?

Als je er voor kiest je gazon regelmatig te onderhouden investeer je in de langdurige gezondheid en mooie uitstraling van het gras. Door nu je gazon te verticuteren en bemesten hoef je in een paar jaar tijd geen volledig nieuw gazon aan te leggen, want het gezonde gras blijft groen, vol en strak doorgroeien zonder ruimte te geven aan onkruid en mos.

 

Bij het groeien van gras worden veel voedingsstoffen uit de bodem gebruikt en bij het maaien blijft dood gras achter tussen de grassprieten. Ook als je niet regelmatig blad verwijdert zorgt dit ervoor dat het ophoopt en een harde laag gazonvilt vormt. Gras kan niet groeien zonder een voedingsrijke bodem en wanneer het gazon bedekt is met veel bald en een laag hard vilt krijgen de graswortels ook niet genoeg verse lucht. Door een gazon regelmatig te onderhouden, zoals bijvoorbeeld door het verwijderen van blad blijft de grond vruchtbaar. Gras dat voldoende voeding, water en lucht heeft blijft gezond en laat geen mos en ander onkruid het gazon overgroeien.

Specialisten gazon onderhoud in Drenthe en Overijsel

Bij Boomverzorging Drenthe hebben we uitgebreide ervaring en een diepe passie voor gras onderhoud. Wij werken uitsluitend met ervaren hoveniers en professionele machines om onze klussen efficiënt te kunnen voltooien en hoogwaardige resultaten te kunnen leveren. Bovendien is door onze scherpe prijzen de prijs-kwaliteitverhouding van ons werk altijd de moeite waard. Geen klus is te groot of te klein voor ons, dus vraag nu gratis een vrijblijvende offerte aan! Klik hier om direct contact met ons op te nemen.