Boomverzorging Drenthe

Bomen laten knotten Drenthe en Overijssel

Bomen knotten is een techniek die al duizenden jaren wordt gebruikt op Nederlands grondgebied en een belangrijk deel uitmaakt van ons natuurlijk en cultureel erfgoed. Bomen laten knotten is een speciale manier van bomen snoeien die karakteristieke knotbomen oplevert en elke paar jaar herhaald wordt. Oorspronkelijk werden verschillende bomen vooral geknot om dunne takken, wilgentenen en ander nuttig hout te oogsten, maar tegenwoordig neemt de populariteit van deze techniek in Nederland af. Als jij de typische knotboom in Drenthe en Overijssel wilt behouden helpen we je graag met het knotten van je wilgen, populieren, eiken, lindes, essen en meer!

Waarom zou je bomen laten knotten?

Het knotten van bomen levert flexibel hout op waarmee vroeger veel manden, stoelen en hekken van werden gemaakt. Vandaag de dag wordt knotten vooral gedaan voor het creëren van knotbomen, die we gewend zijn te zien aan bijvoorbeeld aan slootkanten tussen weides en langs dijken. De knotboom is zonder twijfel een icoon voor het Nederlandse platteland.

 

Naast hun kenmerkende uiterlijk bieden knotwilgen en andere knotbomen ook andere voordelen. De wortels kunnen bijvoorbeeld extra versteviging bieden aan oevers zonder veel wind te vangen en bieden in slecht weer ook bescherming tegen koude wind en regen voor vee in het weiland of spelers op het voetbalveld. Ook is het een favoriete schuil- en woonplaats voor vele kleine dieren zoals uilen en andere vogels, knaagdieren, insecten, planten en paddenstoelen.

Boomverzorgingsspecialist Drenthe en Overijssel

Bij Boomverzorging Drenthe kan je niet alleen bomen laten knotten, maar kan je ook gemakkelijk terecht voor andere projecten voor je tuin, sportvereniging of bedrijfsterrein. Wij zijn gespecialiseerd in de verzorging van bomen en gras en gazon, en bieden vele verschillende diensten. Ons ervaren team, uitgerust met professionele gereedschappen en efficiënte hoogwerkers, kan elke klus aan, van het aanplanten tot de kap van je bomen en van de aanleg tot het maaien van je gazon. Ook al is elke klus anders, je kunt er van op aan dat het project naar tevredenheid wordt afgerond voor een scherpe prijs. Neem nu contact met ons op voor een vrijblijvende offerte!