Boomverzorging Drenthe

Boom laten omzagen Drenthe en Overijssel

Bij het onderhouden van een terrein of tuin staat de zorgvuldige verzorging van de bomen en andere planten centraal. Het liefst wil je natuurlijk dat bomen kunnen blijven leven en doorgroeien en op die manier bescherming en groen aan de omgeving blijven toevoegen. Toch is het soms nodig een boom te verwijderen, om veiligheidsredenen of omdat de boom simpelweg in de weg staat voor een nieuw bouwproject. In dat geval laat kan je de boom laten omzagen door een gecertificeerd hovenier met kapvergunning. In Drenthe en Overijssel kun je onder andere voor de verzorging en kap van bomen het best terecht bij Boomverzorging Drenthe!

Boom laten omzagen op verschillende manieren

Het besluit dat een boom verwijderd moet worden kan vele verschillende beweegredenen hebben en ook de omgeving en grootte van de boom kunnen erg verschillen. Vandaar dat wij verschillende technieken gebruiken om bomen te verwijderen. Door een boom in zijn geheel te kappen, of om te laten zagen, kan je gemakkelijk vanaf de grond de hele boom neerhalen. In dat geval bestaat er echter wel het risico dat de omgeving wordt beschadigd en dat de boom zelf versplintert.

 

Als het hout behouden dient te worden voor de toekomst, of wanneer er gebouwen, wegen, mensen of kwetsbare andere planten in de buurt staan is het vaak verstandig om de boom te rooien. Bij het rooien van een boom worden stukken hout namelijk van bovenaf afgezaagd en stuk voor stuk naar de grond gebracht. Voor deze techniek moet de boom dus eerst beklommen worden, of worden er hoogwerkers gebruikt. Wij werken normaliter met hoogwerkers zodat we meerdere bomen per dag kunnen rooien.

Een ervaren specialist in boomverzorging

Ons Drents boomverzorgingsbedrijf is niet alleen actief in de provincie: ook in Overijssel kunnen klanten rekenen op de uitgebreide ervaring en scherpe prijzen van ons team boomspecialisten. Voor grote projecten zoals de kap van een bosje om ruimte te maken voor een kampeerplek kun je bij ons terecht maar ook voor kleine klussen bij jou in de tuin kun je bij ons aankloppen. Neem nu contact op voor een vrijblijvende offerte!