Boomverzorging Drenthe

Bomen laten kandelaberen Drenthe en Overijssel

Voor de goede gezondheid en mooie, gecontroleerde vorm van je bomen is de juiste verzorging van essentieel belang. Naast gezonde grond en voldoende water hebben sommige bomen ook persoonlijke aandacht nodig. Veel bomen hebben er baat bij jaarlijks gesnoeid te worden. Een van de meest gebruikelijke technieken, voor specifieke boomsoorten zoals wilgen, plataan en lindebomen is de snoeitechniek kandelaberen het gebruikelijkst. Bij deze techniek worden alle jonge takken afgesnoeid en alleen de hoofdstam en takken intact gelaten, waardoor de boom de vorm van een kandelaber aanneemt. Klanten in heel Drenthe en Overijssel kunnen hun bomen laten kandelaberen door ons professionele team van hoveniers.

Waarom zou je bomen laten kandelaberen?

Bij bepaalde boomsoorten is kandelaberen aan te raden om de bomen beter bestand te maken tegen de kou van de winter. Vooral bij bomen die omringd zijn door tegels of asfalt en daardoor weinig toegang hebben tot water en grond kan dit voordelig zijn, aangezien de verdamping door het snoeien van de overbodige takken wordt geminimaliseerd. Ook kunnen ziektes en brand worden voorkomen door dood hout en kwetsbare takken in voorbereiding te verwijderen.

Door te kandelaberen blijft de boom jong en gezond, waardoor de boom langer mee zal gaan. Door de juiste verzorging kan je dus nog lang van je bomen genieten en voorkom je bovendien verder onderhoud of het moeten omhakken van de boom in de toekomst.

Specialist boomverzorging Drenthe en Overijssel

Boomverzorging Drenthe is een ware expert in alles omtrent de verzorging van tuinen, bomen en gras. Naast het kandelaberen bieden we ook diensten als bomen kappen, rooien, knotten en planten aan en verzorgen we gazons door te egaliseren, bemesten en meer. Ons ervaren team is uitgerust met professionele gereedschappen, hoogwerkers voor optimale effici├źntie en de vereiste kapvergunningen. Hierdoor kunnen wij elke klus, groot of klein, voor particulieren of zakelijke klanten, aan. Al verschilt de prijs per klus en boom, uiteraard ben je bij al onze hoogwaardige diensten verzekerd van onze scherpe prijzen. Neem nu hier contact met ons op om een vrijblijvende offerte aan te vragen!