Boomverzorging Drenthe

Boom onderzoek en controle door Boomverzorging Drenthe

Bomen zijn een belangrijk onderdeel van een prettige leefomgeving, maar moeten wel goed worden onderhouden. Als boomeigenaar heb je te maken met een wettelijke zorgplicht, waarbij je moet zorgen dat de veiligheid van personen en objecten rondom de boom niet in gevaar komen. Boomverzorging Drenthe beschikt over gecertificeerde controleurs die bomen kunnen onderzoeken en controleren om te voorkomen dat de boom een risico vormt voor haar omgeving. Door het in beeld brengen van de kwaliteit van een boom kunnen veiligheidsrisico’s worden opgesteld en voorkom je ongelukken veroorzaakt door een zieke of beschadigde boom.

Boomveiligheidscontrole door boomverzorging Drenthe

Boomverzorging Drenthe heeft de kennis in huis om een boomonderzoek uit te voeren. Het boomonderzoek wordt een Visual Tree Assessment (afgekort VTA) genoemd. Bij de VTA wordt de boom beoordeeld op visueel waarneembare kenmerken. Deze bestaan uit mechanische en biologische symptomen. Onder mechanische symptomen worden signalen van mechanische verzwakking verstaan. Voorbeelden hiervan zijn holtes en overbelasting. Biologische symptomen waarop wordt gecontroleerd zijn onder andere de aanwezigheid van schimmels en de conditie van de boom. De bevindingen van het VTA-onderzoek worden uitgewerkt en afhankelijk van de resultaten worden eventueel vervolgacties besproken.

Sterke punten van boomverzorging Drenthe

Boomverzorging Drenthe heeft de kennis in huis om boomonderzoek en controle uit te voeren. Het bedrijf is een specialist in het verzorgen en onderhouden van bomen. De diensten worden aangeboden tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding. Meerdere bomen kunnen per dag worden onderzocht en behandeld door de aanwezigheid van goed materieel, waaronder een hoogwerker.

Het bedrijf heeft als belangrijkste afnemers op dit moment particuliere klanten. In de komende periode wil men het afzetgebied uitbreiden en zich richten op een andere doelgroep. Voorbeelden hiervan zijn campings, bungalowparken en verenigingen (waaronder tennis en voetbal).

Ben je onzeker over de kwaliteit van de boom in jouw tuin of wil je graag zekerheid over de staat van de boom, neem dan contact op met boomverzorging Drenthe. Dit kan via e-mail: info@boomverzorgingdrenthe.nl of bel naar: 0653430494.