Boomverzorging Drenthe

Gras en gazon laten verticuteren Drenthe en Overijsel

In Drenthe en Overijsel vindt je overal gras. In weilanden, bermen, stadsparken, voetbalclubs en achtertuinen groeien wilde grassen of juist verzorgde gazons constant door. Om het gras een beetje onder controle te kunnen houden en een mooi uiterlijk te verzekeren hebben grasvelden regelmatig onderhoud nodig. Natuurlijk hoort hierbij het maaien van het gras, maar veel mensen weten niet dat je bij het maaien een tweede belangrijke stap hoort: je gazon laten verticuteren. In Drenthe en Overijssel kan je altijd terecht bij Boomverzorging Drenthe voor de aanleg, het onderhoud en de verzorging van onder andere je gazon en bomen.

Waarom zou ik gras laten verticuteren?

Het is erg belangrijk voor de gezondheid van het gras, om na het maaien van je gazon ook je gazon te laten verticuteren. Elke keer dat je een grasveld maait blijft er maaisel achter tussen de overgebleven grassprieten. Dit dode gras bouwt zich langzaam op tot een harde laag gazonvilt en vormt bovendien een voedingsbodem voor mossen. Hierdoor wordt het gazon niet alleen harder, maar krijgen de graswortels ook niet genoeg verse lucht, waardoor het gras niet goed kan groeien. Door het gras te verticuteren met een verticuteermachine kan de harde laag droog gras verwijderd worden en kan het gazon beluchten.

Drentse hoveniers voor gezonde planten en dierenwelzijn

Uiteraard vormen bomen en grassen belangrijke leefomgevingen en nestplekken voor Nederlandse fauna. Met name voor vogels is het tijdens het broedseizoen erg belangrijk rust en ruimte te hebben. Hier moet rekening mee gehouden worden bij de verzorging van bomen en het maaien van grasvelden. Daarom huur je een professionele hovenier in die met de juiste informatie, procedures en gereedschappen de overlast voor zowel mensen als wilde dieren kan minimaliseren.

Wij zijn specialisten in boomverzorging en richten ons tijdens het broedseizoen ook op het onderhoud van gazons. Wij bieden volledige en professionele diensten voor klanten met kleine projecten in de tuin tot gigantische projecten op bedrijfsterreinen en sportclubs. Je kunt bovendien altijd rekenen op een fantastische prijs-kwaliteitsverhouding. Klik nu hier om contact met ons op te nemen en vraag een vrijblijvende offerte aan!