Boomverzorging Drenthe

Gras en gazon laten beluchten Drenthe en Overijssel

Bij het aanleggen en onderhouden van een mooi, glad gazon komen veel verschillende zaken kijken. Na je tuin te laten egaliseren en een gazon te laten zaaien, moet je je gazon bemesten, blad verwijderen en je gazon beluchten. Het gras laten verticuteren is een goede manier om je gazon te beluchten en zo de gezondheid van je gazon te bevorderen. Je kan hier het best een professionele hovenier voor inhuren. In Overijssel kan je voor je gazon laten verticuteren en alle andere gazon- en bomenverzorgingsklussen terecht bij Boomverzorging Drenthe.

Wat is gras laten verticuteren?

Verticuteermachines en -harken snijden met scherpe mesjes ongeveer 1 cm diep het gazon in, waardoor gazonvilt opgebroken wordt, zodat het gemakkelijk verwijderd kan worden. Ook de wortels van de mossen die in het gazon groeien worden zo doorgesneden. Bovendien is dit een effectieve manier om je gazon te beluchten.

Waarom zou ik mijn gazon laten verticuteren?

Elke keer dat gras gemaaid wordt blijft er maaisel achter in het gazon. Dit dode gras vormt een harde laag gazonvilt en dient als voedingsbodem voor mossen. Het gevaar hiervan is dat de wortels van het gras niet genoeg lucht krijgen en het gazon dus niet kan groeien. Mossen en ander onkruid profiteren daar weer van, waardoor de kwaliteit van je gazon snel afneemt. Door tijdig te verticuteren wordt het gazon goed belucht en blijft het gras gezond doorgroeien. Voor de langdurige gezondheid van je gras is je gazon laten verticuteren dus erg belangrijk.

Specialist in bomen- en gazonverzorging Overijssel

Boomverzorging Drenthe weet raad met klussen van elk formaat. Voor kwaliteitswerk voor een scherpe prijs kunnen zowel particuliere klanten als grote bedrijven en verengingen bij ons terecht. Wij werken met een ervaren team hoveniers en hoogwaardige verticuteermachines, hoogwerkers en andere gespecialiseerde machines om de klus snel en professioneel af te ronden. Wij accepteren alle klussen die te doen hebben met de aanleg, verzorging en verwijdering van gazons en bomen. Voor meer informatie, neem nu contact met ons op! Klik hier voor ons contactformulier en vraag direct een vrijblijvende offerte aan!