Boomverzorging Drenthe

Gras en gazon laten bemesten Drenthe

Net als elke andere plant heeft gras verschillende voedingsstoffen nodig om te kunnen groeien en overleven. Je gazon haalt deze voedingsstoffen uit de bodem waar het op groeit om groen, gezond en vol te blijven. Na verloop van tijd kan de grond onder het gazon echter droog, zuurstofarm en laag in voedingsstoffen worden, waardoor het gazon eerst stopt met groeien en vervolgens langzaam afsterft. Om de voedingsstoffen van de bodem op peil te houden en het gras te beschermen moet je het gras laten bemesten. In Drenthe kan je je gazon laten bemesten, beluchten en nog veel meer door Boomverzorging Drenthe.

Hoe en wanneer kan je een gazon laten bemesten?

Het is verstandig om een gazon in elke groeiperiode van het jaar te bemesten (in de lente, zomer en herfst) en ook bij bijzonder onderhoud zoals bij de aanleg of na het verwijderen van mossen en/of onkruid.
De mest kan vele verschillende voedingsstoffen bevatten, maar de belangrijkste componenten zijn normaal gesproken Stikstof (N), Fosfor (P) en Kalium (K). Deze stoffen zijn essentieel voor het gras en bevorderen wortelgroei, stevigheid en intern transport van water en nutriënten, maar bij overbemesting kan de omringende natuur en het klimaat ernstige schade oplopen. Het is dus belangrijk voor de veiligheid en effectiviteit, om een professionele hovenier in te huren voor het bemesten van je gazon. Zo weet je zeker dat de juiste hoeveelheden mest met een ideale samenstelling goed, gelijkmatig over je gazon verspreid worden.

Ervaren specialist in bomen- en gazonverzorging Drenthe en Overijsel

Wij verzorgen alle denkbare diensten omtrent de aanleg, het onderhoud en de verwijdering van gras en bomen. Met dank aan een arsenaal aan professionele machinerie, de beste materialen en planten en een ervaren team hoveniers kunnen wij elke klus gedaan krijgen. Ongeacht of het project een kleine klus in je achtertuin is of dat je juist de hele voetbalvereniging wil laten bemesten, wij leveren op een efficiënte manier hoogwaardig werk voor een scherpe prijs. Klik nu hier om contact met ons op te nemen en vraag direct een vrijblijvende offerte aan!