Boomverzorging Drenthe

Specialist in het onderhouden van fruitbomen

Heb je een mooie fruitboom in de tuin staan, maar weet je niet hoe je deze moet onderhouden? Dan helpt Boomverzorging Drenthe je graag op weg met het onderhouden van de fruitboom. Boomverzorging Drenthe heeft de kennis in huis en beschikt over producten en diensten om de fruitboom te onderhouden en te zorgen dat je kunt genieten van een lekkere oogst.

Het onderhouden van fruitbomen

Een appel- en perenboom geeft niet zomaar lekker fruit. Hiervoor is vakkundig onderhoud nodig. Tijdens het groeiseizoen bestaat de boom uit mooie takken waar nieuwe vruchten groeien. Maar niet aan elke tak. Sommige takken groeien niet goed en hebben bruine bladeren. Door deze takken weg te snoeien voorkom je ziekten en zorg je ervoor dat de boom haar energie kan geven aan de gezonde bladeren en vruchten.

Het oogsten van mooie appels en peren het komende jaar vergt de nodige aandacht en onderhoud van de fruitbomen. Hieronder een aantal tips voor het onderhouden van fruitbomen:

  • Voor de winter begint is het nodig om alle vruchten die nog aan de boom hangen te verwijderen en het valfruit op te ruimen. Door het verwijderen van de vruchten voorkom je ziekten, zoals de schimmelziekte Monillia en schurft.
  • Verwijder met een harde borstel of schraper worden losse stukjes schors. Zo voorkom je dat insecten (luizen, vloeien) onder de schors overwinteren. Grote scheuren of wonden moet je behandelen met een wondpasta.
  • Controleren van de knoppen op meeldauw. In het geval de knoppen zijn aangetast moet je de zieke takken wegsnoeien. Door goed te snoeien verdwijnen de zieke takken en komen er gezonde takken voor terug.

Boomverzorging Drenthe: de specialist in fruitbomen

Boomverzorging Drenthe beschikt over de kennis om bomen, waaronder fruitbomen, te onderhouden en verzorgen. Het onderhouden van de fruitbomen wordt tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding volbracht. Door het gebruik van materieel, waaronder een hoogwerker, kunnen meerdere fruitbomen per dag worden verzorgd. Naast particuliere klanten verricht boomverzorging Drenthe ook onderhoud voor campings, bungalowparken en (sport)verenigingen.

Wil je meer weten over het onderhouden van fruitbomen of heb je onze hulp nodig? Neem dan contact met ons op en stuur een email naar: info@boomverzorgingdrenthe.nl of bel naar: 0653430494