Rooien en vellen

Wanneer u besluit een boom te willen rooien is het belangrijk om eerst de situatie te bekijken. Als eerste wordt er door ons gekeken naar de verschillende mogelijkheden. Daarna wordt er deskundig bepaald hoe de boom het beste gekapt kan worden.

bomen

Veiligheid en deskundigheid

Als er voldoende ruimte is kan de boom in één keer gerooid worden. Dit scheelt tijd en bespaart kosten. Wanneer de ruimte het niet toelaat de boom in één keer te rooien zullen wij deze vellen. Hierbij wordt er in de boom geklommen en worden kleine hanteerbare stukken van boven naar beneden afgezaagd. Hiervoor gebruiken wij speciale afvang technieken.

Veiligheid en deskundigheid staan tijdens het rooien voorop. Dit betekent dat we met goed en betrouwbaar materiaal werken. Boomverzorging Drenthe heeft de kennis in huis om uw boom zorgvuldig te rooien of te vellen.

Afval? Geen probleem!

Na het rooien of vellen van de boom kunnen wij het hout afvoeren of eventueel voor u versnipperen. Blijft er na het vellen van uw boom nog een stobbe over? Dan kunnen wij deze gemakkelijk weg frezen. We nemen ons eigen materiaal mee en zorgen dat we na afloop alles netjes achterlaten, zodat u daar verder geen werk van heeft. Hierdoor is ons werk tot in de puntjes verzorgd.

Vergunning nodig?

Vaak hebt u voor het rooien van een boom een vergunning nodig. Wij zullen samen met u naar de situatie kijken en beoordelen of een vergunning nodig is. Deze kunt u vervolgens zelf aanvragen bij de gemeente, maar u kunt dit ook aan ons overlaten! Meer informatie over het rooien en vellen van uw boom of over de benodigde vergunningen? Neem gerust contact met ons op!