Boomverzorging Drenthe

Voorkom zieke bomen met Boomverzorging Drenthe

Bomen zijn een belangrijk onderdeel van onze leefomgeving. Mensen waarderen bomen en willen de kwaliteit van de boom behouden. Echter voor elke boom is de kans aanwezig om aangetast te worden door bacteriën, schimmels en insecten. Boomverzorging Drenthe heeft ervaring met het voorkomen van ziektes en kan preventieve maatregelen uitvoeren bij zowel bestaande als nieuwe bomen en zo de kwaliteit van de leefomgeving in stand houden.

Voorkom zieke bomen door preventieve maatregelen

Door het doen van preventieve maatregelen wordt geprobeerd om ziektes van bomen te voorkomen en toekomstige problemen te verminderen. Om te beginnen is het belangrijk om goed na te denken voorafgaand aan het planten van een boom welke boom geschikt is. Hierbij moet je rekening houden met de omgeving, de bodem en de standplaats. Door een boom te kiezen die past bij haar omgeving zorg je ervoor dat de boom in goede conditie kan groeien en daarmee minder vatbaar is voor ziektes en aantastingen gedurende de levensduur van de boom. Zorg verder bij de aankoop van de boom dat je controleert op de kwaliteit van de kluit, kijk goed naar de beworteling en of de boom voldoende stevig is om zonder stokken zich goed te ontwikkelen.

 

Bij preventie van bestaande bomen draait het voornamelijk om goede verzorging. Maatregelen die zorgen dat de bestaande boom zich goed kan ontwikkelen zijn het geven van voldoende water en het bemesten van de boom. Daarnaast dient de boom regelmatig te worden gecontroleerd op aantastingen en ziektes.

De kernkwaliteiten van boomverzorging Drenthe

Boomverzorging Drenthe is een specialist in het voorkomen van zieke bomen. Het bedrijf heeft de deskundigheid om preventiemaatregelen toe te passen. Door het aanwezige materieel, waaronder een hoogwerker, is het mogelijk om meerdere bomen per dag te behandelen. De diensten van het bedrijf worden aangeboden tegen een goede prijs-kwaliteitsverhouding.